Які ігри вибрати для подарунка напередодні Нового року?

Напередодні свят багато людей ламають голову що подарувати своїм близьким, друзям або собі коханому. Хочеться, щоб подарунок приносив задоволення, використовувався і нагадував про вас)

Ми зробили невелику добірку настільних ігор, які знаходяться в доступній ціновій категорії і при цьому дуже популярні. Ці критерії ми застосували для трьох основних категорій:

  • сімейні ігри
  • дитячі ігри
  • ігри для вечірок у колі друзів

 

ТОП-5 СІМЕЙНИХ ІГОР НА ПОДАРУНОК

 

ПЕЧВОРК

Гра входить в 10-ку кращих ігор світу для сім'ї. Змагайтеся з противником і створюйте найкрасивішу ковдру з клаптиків тканин неправильної форми. Кожен гравець отримує гудзики, які працюють як переможні очки або як валюта для покупки нових шматочків тканини. Коли обидва гравці досягають останнього місця на планшеті часу, перемагає той, у кого більше очок і найкрасивіша ковдрочка.

 

КАРКАССОН

Ця гра стала популярною і була продана мільйонами одиниць з моменту запуску в 2000 році, тому що це одна з кращих настільних ігор, коли-небудь створених. Основа настільної гри Каркассон полягає в створенні ландшафту ферм, доріг, міст і монастирів шляхом укладання тайлів територій. Гравці розміщують фішки своїх підопічних, щоб взяти на себе ролі лицарів, злодіїв, ченців або фермерів на цих нових територіях, щоб в кінці гри набрати найбільшу кількість очок. Тут немає кубиків або карт персонажів, тільки безліч красивих квадратних плиток, пару десятків маленьких дерев'яних чоловічків і планшет для підрахунку очок і при цьому гра неймовірно захоплююча.

 

КАРТОГРАФИ

В Картографах гравці змагаються, щоб заробити найбільшу кількість зірок репутації на той час, коли пройдуть чотири сезони. Кожен сезон гравці малюють свої карти і заробляють репутацію, виконуючи укази королеви до закінчення сезону. Перемагає гравець з найбільшою кількістю зірок репутації в кінці зими. Це фантастична гра, в яку приємно грати, і до того ж вона вимагає деякого стратегічного мислення, щоб створити правильну карту - допомагає розвинути логіку.

 

ПАНДЕМІЯ

В Пандемії гравці намагаються викорінити чотири хвороби, що спалахнули по всьому світу, кожна з яких загрожує знищити цілий регіон людей. Ваша мета в Пандемії - працювати разом, щоб уповільнити поширення хвороб по планеті і вилікувати їх, перш ніж вони вийдуть з-під контролю. Різні ролі гравців змушують вас придумувати різні стратегії і гарантують, що гра залишиться свіжою протягом багатьох проходжень. Це, напевно, найкраща гра на співпрацю і згуртованість команди.

 

 

КОДОВІ ІМЕНА. ДУЕТ

Кодові імена. Дует - це спільна словесна гра для двох гравців або двох команд гравців. У грі два таємних агента виконують секретне завдання в багатолюдному місті. Кожен знає дев'ять секретних агентів, з якими інший повинен зв'язатися, використовуючи свої кодові імена. Спілкуючись за допомогою закодованих повідомлень, вони крадуться повз ворожих вбивць, намагаючись завершити свою місію до закінчення часу. Це дуже захоплююча всесвітньо відома гра, яка однозначно дозволить вам весело і яскраво провести вечір.

 

ТОП-5 ДИТЯЧИХ ІГОР НА ПОДАРУНОК

 

СУПЕРФЕРМЕР

У Суперфермері кожен гравець грає роль власника тваринницької ферми. Основна мета - розводити, обмінювати і збирати різних тварин (кроликів, овець, свиней, корів, коней і двох видів собак). Переможцем стає той, хто першим зможе зібрати хоча б по одній тварині кожного виду (крім собак). Але будьте обережні: лисиці навколо намагаються схопити ваших кроликів і вовків, які можуть з'їсти всіх інших ваших тварин (ось чому вам потрібні собаки для захисту свого стада).

 

 

СОНЯЧНА ДОЛИНА

Сонячна долина - це чудова творча гра, в якій ви створюєте свій світ за допомогою ручки і паперу. Набирайте очки, малюючи села, гори, залізницю, овець і соняшники в кольорових областях на вашій карті, спритно використовуючи кубики. Гра закінчується, коли на карті будь-якого гравця не залишається вільних місць. Перемагає гравець, який набрав найбільшу кількість очок в кінці гри!

 

ДОМІНОШНЕ КОРОЛІВСТВО

У цій прекрасній грі на логіку ви лорд, який шукає нові землі для розширення свого королівства. Ви повинні досліджувати всі землі, включаючи пшеничні поля, озера і гори, щоб знайти найкращі ділянки, змагаючись з іншими лордами за їх першість. У грі використовуються плитки з двома секціями, схожі на доміно. Кожен хід кожен гравець буде вибирати нове доміно для з'єднання зі своїм існуючим королівством, стежачи за тим, щоб хоча б одна з його сторін з'єднувалася з типом місцевості, що вже знаходяться в грі. Гра закінчується, коли кожен гравець заповнив сітку 5x5 і очки підраховуються на основі кількості з'єднаних плиток і цінних символів корони.

 

ШВИДКІСНІ КОЛЬОРИ

Це відмінна гра на розвиток уваги і пам'яті. Подивіться на розфарбовану картинку і запам'ятайте колір. Переверніть картку і спробуйте розфарбувати її правильними кольорами, при цьому випередивши інших учасників гри. Чим краще вам це вдалося, тим більше призових очок вас чекає. Але це ще не все! У наступному раунді приготуйтеся до ускладнення - ковпачки на фломастерах випадковим чином переставляються! І тепер доведеться постійно пам'ятати, що, наприклад, під червоним ковпачком знаходиться зелений колір, а під синім - жовтий.

 

БУДИНОЧОК НА ДЕРЕВІ

Хто не мріяв побудувати кращий будинок на дереві в світі? Прийшов час здійснити цю мрію! У цій прекрасній грі на логіку гравці змагаються за будівництво свого кращого будиночка на дереві, обладнавши свій будиночок на дереві прохолодними кімнатами, а також стежачи за тим, щоб їх дерево не перекинулось, і щоб їх кімнати створювали найкраще враження, ніж кімнати їхніх друзів наприкінці гри.

 

ТОП-5 ІГОР ДЛЯ ВЕЧІРКИ НА ПОДАРУНОК

 

НЕБЕЗПЕЧНІ СЛОВА

Ви візьмете на себе роль групи авантюристів, що блукають по фантастичному підземеллю, повного пасток і прокльонів, а в кінці вас чекає Бос. Проходячи перешкоди, ви будете пояснювати слова своїй команді. Це може нагадати вам класичну словесну гру, відому як «Еліас», але в цій грі є цікавий поворот в ігровому процесі - команда, що протистоїть, вибирає слова, які ви не можете використовувати під час пояснення. Якщо ви не знаєте, які слова є «пастками», це схоже на танець на мінному полі, коли ви намагаєтеся описати задане вами слово решті команді і це дуже весело!)

 

ДЕТЕКТИВ КЛУБ

Детективний клуб - це весела настільна гра для гравців, які люблять ігри для вечірок, з простими правилами, пояснення яких займе всього декілька хвилин. У цій грі вас чекають інтриги, раптові відкриття, безмежна творчість і маса веселощів! Ведіть розслідування в ролі детектива або замітайте сліди в ролі конспіратора. Обговорюйте, звинувачуйте, заперечуйте і намагайтеся всіх переконати. Це прекрасна гра на уяву і детективні якості.

 

ГЕОМЕТРІЯ УЯВИ

Як і в кращих іграх для вечірок, тут також всю гру вас будуть супроводжувати нестримні веселощі. Гравці витягують прозорі карти з потрібними символами і перекладають їх таким чином, щоб донести сенс загаданого слова. Справжня чарівність гри полягає в тому, що навіть ваші більш спокійні друзі можуть отримати задоволення від гри. Не потрібно багато мужності, щоб використовувати форми і символи для підказок, ніж використовувати своє тіло, як наприклад в Крокодилі. Гра в багатьох компаніях вже посіла головне місце і, впевнені, у вашій компанії вона також займе належне місце.

 

ІМАДЖИНАРІУМ НОВИЙ РІК

Імаджинаріум - гра на асоціації, в яку неможливо не закохатися! Яскравий цікавий дизайн, неймовірні картки і настільки ж неймовірні асоціації до них! Гра підійде для будь-якої компанії і різного віку - всі однаково швидко втягуються в процес і з нетерпінням чекають своєї черги загадати асоціацію. Гра розвиває уяву, творче мислення, і по справжньому допомагає почати розуміти один одного краще. 

 

ІМАДЖИНАРІУМ НОВОРІЧНИЙ

У цій захоплюючій грі, що розвиває уяву і дозволяє розслабитися, ви знайдете 11 абсолютно нові карти і ще 53 з інших наборів із зображеннями, присвяченими найголовнішому зимовому святу - Нового року! Дорожній формат гри дозволить легко її брати з собою в при походах в гості і виїздах на відпочинок.