Кращі настільні ігри для дітей

Батьки завжди в пошуках корисних і пізнавальних захоплень, які при цьому будуть подобатися дитині. Настільні розвиваючі ігри - якраз такий випадок. Щоб допомогти знайти потрібні, ми відібрали кращі ігри серед найпопулярніших і об'єднали їх в цей рейтинг.

Що важливо враховувати при виборі настільної гри:

  • Вік, встановлений виробником. Гра повинна відповідати компанії, але дуже часто можна залучати і дітей молодшого віку.
  • Кількість гравців. Деякі настолки краще грають у великій компанії, інші розраховані тільки на двох.
  • Жанр і тематика. У кожної дитини свої інтереси, улюблені мультфільми або персонажі. Важливо підібрати те, що дійсно подобається: будь то космічні подорожі або піратські пригоди.


Цей рейтинг настільних ігор для дітей допоможе у виборі, тут знайшлося місце і хорошим розвиваючим настолкам, і веселим іграм, і сімейним стратегіям.

 

Гоббіт

Весела гра для дітей, яка відмінно розвиває реакцію, уважність і координацію. Гоббіт - це швидка і нескладна гра від 6 років розвеселить компанії будь-яких розмірів. Гравці по черзі відкривають верхню карту своєї колоди, які визначають роль: нешкідлива муха, хамелеон або небезпечна змія. Збігся колір з картами суперників - швидко накривайте рукою карту жертви, поки вона не сховалася, або захищайтеся, закриваючи рукою власну колоду. Кожне коло роль змінюється, тому уважно стежте за іншими гравцями. Додаткові варіанти гри і галасливі партії по 15 хвилин не дадуть занудьгувати, а компактна коробочка поміститься навіть в кишені рюкзака.

 

Володар Токіо

Одна з найцікавіших настільних ігор. У цій яскравій і легкій грі для 2-6 чоловік ви керуєте монстрами і руйнуєте столицю Японії і суперників. Кидайте кубики і збирайте комбінації, щоб атакувати супротивників, лікуватися і еволюціонувати. Азартне змагання, яке підходить і веселій компанії дорослих, і активним дітям 8 років і старше. Висока конкуренція і суперництво допоможуть дитині навчитися гідно перемагати та програвати. Гра Володар Токіо входить в Топ-50 кращих сімейних настільних ігор.

 

Кескіфе

Заводна і рухлива гра для великої компанії, де кожен може вдосталь подуріти. Діти одночасно зображують нескладні завдання, номер яких випав на кубиках. Наприклад, показують, як чистять зуби або ласують морозивом. Ось тільки одному учасникові дістається роль мавпи. Гравець з такою карткою повинен швидко зрозуміти, що зображують інші і повторити за ними, щоб його не вирахували. Кескіфе відмінно розвиває уяву і направляє дитячу енергію в мирне русло, а ще веселить навіть серйозних дорослих.

 

Липкі Хамелеони

У цій запальній і рухливій грі учасники ловлять картонних комах різних кольорів і розмірів за допомогою спеціальних липких «язиків». Кидок кубиків показує, хто стане метою в цьому раунді. Схопіть потрібну комаху швидше за інших і не попадіться небезпечним осам! Щоб перемогти в цій грі, потрібна уважність, адже суперники постійно хочуть відібрати здобич. Липкі Хамелеони - хороша можливість потренувати спритність і швидкість реакції дітей і повеселитися самим.

 

Черепашачі перегони

Черепашачі перегони - це дитяча настільна гра, яка дозволить гравцям прийняти участь в забігу черепашок, що намагаються якомога швидше дістатися до капусти в дальньому кутку саду. Симпатична, яскрава і приваблива гра "Черепашачі перегони" привертає до себе увагу юних гравців і не залишає байдужими їх батьків. Гра "Черепашачі перегони" не просто веселе проведення часу, це ще й справжній помічник батька. Адже граючи в "Черепашачі перегони" ваша дитина вчиться і розвивається, пізнаючи світ.

Настільна гра Черепашачі перегони - це одна з найкращих сімейних ігор, яка захопить в свій процес батьків і дітей. З настільною грою Черепашачі перегони ви проведете безліч вечорів у колі рідних і найважливіших для вас людей, а це, мабуть, найголовніше в настільних іграх!

 

Доббль

Нестаріюча настільна гра для веселої компанії з безліччю номінацій і цікавим оформленням. На кожній барвистій картці по 8 зображень, скомбіновані так, щоб на двох картах була одна пара, що збігається. Завдання в цій грі - швидше за інших знайти заповітну пару, продемонструвавши швидкість реакції і уважність. Доббль - весела і цікава гра, в яку можна грати з дітьми, без дітей, з друзями, з колегами - з усіма, хто небайдужий до легких, динамічних і завзятих настільних ігор. Правила гри включають відразу 5 міні-ігор.

 

Уно та Свинтус

Жоден рейтинг дитячих ігор не обходиться без Уно і Свинтуса - це найпопулярніші карткові ігри. Класична розвага для компаній будь-яких розмірів, де гравці намагаються швидше за інших позбутися карт одного кольору або номіналу. Такі настільні карткові ігри компактні і їх комфортно брати з собою, а постійний інтерес забезпечують додаткові правила Спеціальні карти пропонують гравцям, наприклад, позмагатися у швидкості реакції або мовчати раунд, незважаючи на те, що емоції переповнюють. Грати можна вже з 6 років, але в Свинусі, на відміну від Уно, взаємодія між учасниками активніша. А для самих маленьких автори придумали гру Юний Свинтус. Детальніше про Уно та Свинтус.

 

Барабашка

Весела гра про бешкетного привида від 2 до 4 осіб. Тут дітям знадобляться відмінна реакція і хороша уважність. На столі п'ять дерев'яних предметів різних кольорів. Правила гри прості: по черзі відкривайте карти з колоди і уважно дивіться на зображення на них. Якщо колір предмета на зображенні збігається з кольором реального предмета, швидше за хапайте його. Нічого не співпало - хапайте те, чого на зображенні немає. Грайте в Барабашку з дітьми або дорослими, перевірте, наскільки ви швидкі і уважні, отримуйте масу задоволення від цієї милої і завзятою гри на реакцію.

 

Сплячі Королеви

Легка карткова сімейна стратегія на пам'ять і вміння рахувати. Королеви заснули на званому вечорі. Використовуйте кмітливість, пам'ять і навички складання, щоб розбудити знатних осіб. Шукати королів, які врятують королев, доведеться в колоді, але щоб взяти звідти карти, потрібно попередньо щось скинути. Перемога дістанеться тому, хто розбудить більше королев! Гра Сплячі Королеви допомагає освоїти арифметику: склавши з карт рівняння, гравці швидко позбуваються відразу від усіх задіяних карток. Швидка і нескладна гра, яка і рахувати навчить, і пам'ять потренує.

 

Каркассон

Каркассон знаменитий у всьому світі і займає друге місце в списку кращих настільних ігор світу. Це одна з найпопулярніших сімейних стратегій, і присвячена вона розширенню володінь в середньовічній Франції. Простий, швидкий, азартний ігровий процес захоплює всіх, незалежно від статі, віку і ігрових переваг. Кожен хід гравці приєднують ділянку місцевості до загальної мапи, населяють землі підопічними і отримують за це переможні очки. Логічне і стратегічне мислення, розважливість і удача - ось що потрібно, щоб здолати суперників. Каркассон - одна з найбільш цікавих ігор і для тих, хто тільки знайомиться зі світом настолок, і для досвідчених гравців.

 

Дженга

У знаменитій і чудовій класичній грі Дженга ви тренуєте спритність рук і дрібну моторику. Завдяки легким правилам і захоплюючому ігровому процесу, Дженга заслужила визнання по всьому світу і ось вже багато років збирає дружні сімейні компанії. Мета гравців - по черзі виймати бруски і переносити їх на вершину вежі, намагаючись не обрушити її. Гра тримає учасників в напрузі, один необережний рух - і конструкція з гуркотом впаде вниз.

 

Заборонений Острів

Фантастично оформлена кооперативна настільна гра, яка відправить всю сім'ю в захоплюючу пригоду. У Забороненому Острові команді необхідно зібрати чотири стародавніх артефакти на острові, який поступово занурюється під воду. Використовуйте сильні сторони своїх персонажів і спорядження, спільно виробіть стратегію, щоб пошук був ефективнішим. Гра вчить дітей командній роботі і підходить для будь-якого віку. Такі ігри популярні серед батьків, адже виграють і програють гравці все разом.

 

Сонячна долина

Сонячна долина - це креативна і вельми незвичайна гра. У ній ви самі будете вирішувати, яку ділянку засадити соняшниками, де розташувати залізницю, куди поставити черговий будиночок або пасовище з овечками. Але мало того, вам знадобиться ще й все це намалювати. Звичайно, символи на кубиках вам допоможуть, але чому б не проявити індивідуальність? Одягніть баранчикові окуляри або домалюйте соняшнику забавний капелюшок, поставте паровозик на рейки або прикрасьте будиночок квітами - в Сонячній долині вітаються подібні рішення. Творча розвага проходить в заспокійливій і ненав'язливій атмосфері. Коли всі учасники повністю забудують свою долину, починається підрахунок очок.

Сонячна долина - це проста і цікава настільна гра. Вона не тільки розвиває художні навички, а й тренує уяву і стратегічне мислення. Так що, беріть в руки олівці і швидше приступайте до створення райського куточка!

 

Вибір настільних ігор для дітей

Якщо ви шукаєте настільні ігри для дітей, то цей рейтинг допоможе знайти правильний подарунок. Вибирайте цікаві настільні ігри для дитини, вони допоможуть розвинути логічне мислення, реакцію і соціальні навички. І пам'ятайте, що цей рейтинг ігор для дітей охоплює тільки малу частину корисних розваг, тому знайомтеся з іншими іграми в нашому магазині, звязуйтеся з нами й ми з радістю допоможемо знайти найкращу настільну гру для для вашої дитини!